Info@fusiongenset.com

علت کمپرس موتور دیزل چیست؟

فهرست مطالب
علت کمپرس موتور دیزل چیست

هر آنچه که باید در مورد علت کمپرس موتور دیزل بدانید

امروزه به دلیل قدرت گشتاور بالا و راندمان فوق العاده، از موتور دیزلی در مکان‌های مختلفی استفاده می‌شود. حمل و نقل، کشاورزی، تولید برق، دریانوردی و ساخت و ساز، از جمله صنایعی هستند که به طور گسترده از این نوع موتورها بهره می‌برند. کارکرد این موتورها بر اساس سیکل دیزل می‌باشد که در آن هوا به مقدار بسیار زیاد فشرده شده و سوخت به داخل آن تزریق می‌شود. احتراقی که از فشار و دمای زیاد به دست می‌آید، انرژی مورد نیاز را برای حرکت پیستون‌ها فراهم می‎‌کند.

در این سیکل، کمپرس موتور دیزل یکی از مراحل اصلی به شمار می‌رود. بعد از متراکم سازی هوا در داخل سیلندر، دما به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد و این بالا رفتن دما، برای احتراق سوخت بسیار مهم می‌باشد. با این حال، در برخی مواقع، کمپرس موتور دیزل با چالش‌هایی مواجه می‌شود و مشکلات مختلفی همچون تولید دود و آلایندگی و بالا رفتن مصرف سوخت را به وجود می‌آورد.

در ادامه این مقاله به طور کامل به بررسی علت کمپرس موتور دیزل می‌پردازیم و شما را با راهکارهای جلوگیری از این مشکل، میزان تاثیرگذاری بر موتور و چگونگی اندازه‌گیری آن آشنا می‌کنیم.

پیشنهاد مطالعه: موتور دیزل چیست؟

کمپرس موتور دیزل
کمپرس موتور دیزل

کمپرس موتور دیزل

موتور دیزل برای اشتعال و تولید نیرو، متکی به فرایند تراکم هوا است. در این نوع موتورها، هوا بعد از وارد شدن به سیلندر به طور کامل فشرده می‌شود و در نتیجه، افزایش دما و فشار هوا را به دنبال دارد. در ادامه با تزریق سوخت به سیلندر، با هوای بسیار داغ مخلوط می‌گردد و انفجار قوی ایجاد می‌کند. این انفجار قدرتمند پیستون موتور را به حرکت در می‌آورد و در نهایت با چرخش میل لنگ و تولید گشتاور، دیزل ژنراتور یا دستگاه شروع به حرکت می‌کند.

به طور کلی، کمپرس موتور دیزل به پدیده‌ای گفته می‌شود که طی آن، ترکیب هوا و گازوئیل در داخل استوانه موتور، تحت فشار زیادی قرار می‌گیرد. در صورت افت فشار تراکم، مشکلات زیادی برای موتور دیزل به وجود می‌آید. احتمالا برای بیشتر افراد این سوال مطرح می‌شود که چه عواملی می‌توانند باعث کاهش فرایند کمپرس شوند؟ در اکثر اوقات خرابی پمپ فشار و پایین بودن کیفیت سوخت از عوامل اصلی کاهش کمپرس موتور دیزل هستند.

علائم کمپرس پایین موتور دیزل

علائم پایین بودن کمپرس موتور دیزل چیست و چگونه متوجه شویم که کمپرس موتور کاهش یافته است؟ در ادامه به پاسخ به این سوال و بررسی علائم کاهش کمپرس موتور دیزل پرداخته‌ایم:

  • ایراد در روشن شدن: پایین بودن افت فشار تراکم می‌تواند باعث عدم روشن شدن موتور شود. زمانی که موتور نمی‌تواند روشن شود یا به سختی می‌توان آن را استارت زد، احتمالا کمپرس پایین آمده است.
  • راندمان و کارایی پایین: کاهش بازدهی و ضعف عملکرد می‌تواند نشان دهنده کمپرس پایین موتور دیزل باشد. پایین بودن کمپرس کاهش عملکرد موتور را به همراه دارد و مشکلات دیگری را نیز به وجود می‌آورد.
  • تولید آلاینده و دود زیاد: تولید و خروج بیش از حد دود از موتور، یکی دیگر از نشانه های پایین بودن کمپرس موتور دیزل به شمار می‌رود.
  • صدای کوبیدن زیاد موتور.
  • تولید گرما و بالا رفتن دما.

تاثیر کمپرس پایین بر عملکرد موتور دیزل

کم بودن کمپرس موتور دیزل، بدون شک تاثیرات منفی بر عملکرد و کارایی آن می‌گذارد و عواقب جدی به دنبال دارد. برخی از تاثیرات منفی پایین بودن میزان کمپرس عبارتند از:

  • عدم احتراق در هر سیلندر و کارکرد نامنظم موتور
  • افزایش دما و در نهایت گرم شدن بیش از حد موتور
  • تولید دود سیاه و آبی از اگزوز دستگاه
  • افت و کاهش قدرت موتور

پیشنهاد مطالعه: علت ریپ زدن موتور دیزل

علت کمپرس موتور دیزل
علت کمپرس موتور دیزل

راه های جلوگیری از افت کمپرس موتور دیزل

اکنون که با علت کمپرس موتور دیزل آشنا شدید، با رعایت نکات زیر می‌توانید از کاهش کمپرس موتور خود جلوگیری کرده و طول عمر آن را افزایش دهید.

  1. برای جلوگیری از پایین آمدن کمپرس موتور دیزل، می‌توانید از فرایند ماشینکاری دقیقی به اسم هونینگ (Honing) استفاده نمایید. با استفاده از فرایند مورد نظر، سطح داخلی سیلندر صاف و صیقلی می‌شود و این موضوع به افزایش کمپرس کمک زیادی می‌کند.
  2. روش دوم برای جلوگیری از کاهش کمپرس، تعویض رینگ‌های پیستون است. با آب ‌بندی فضای بین پیستون و سیلندر، می‌توان از نشت هوا و کاهش کمپرس جلوگیری به عمل آورد.
  3. راهکارهای دیگری برای جلوگیری از کمپرس موتور دیزل وجود دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • استفاده از سوخت مناسب
  • سرویس کردن موتور به طور مرتب
  • توجه به علائم هشداردهنده موتور
  • استفاده نکردن از موتور دیزل در شرابط بار بیش از حد
  • تعویض سوپاپ و واشر سرسیلندر

نحوه اندازه‌گیری کمپرس

اندازه‌گیری کمپرس موتور دیزل به شما کمک می‌کند تا بتوانید از سلامت آن اطمینان حاصل نمایید و در کمترین زمان ممکن، مشکلات را شناسایی و نسبت به رفع آن‌ها اقدام کنید. برای انجام این کار به وسایل مخصوصی همچون آچار مخصوص و گیج کمپرس نیاز دارید.

برای اندازه‌گیری کمپرس موتور دیزل، طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول: گرم کردن موتور
  • مرحله دوم: نصب گیج اندازه‌گیری فشار در محفظه احتراق
  • مرحله سوم: استارت زدن موتور تا زمانی که سوزن گیج به بیشترین مقدار خود می‌رسد
  • مرحله چهارم: ثبت مقدار کمپرس برای تمامی سیلندرها
  • توجه داشته باشید که فشار تراکم در موتورهای دیزلی معمولاً بین 300 تا 500 پوند بر اینچ مربع (psi) متغیر است.
اندازه گیری کمپرس موتور
اندازه گیری کمپرس موتور

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم به طور جامع به بررسی علت کمپرس موتور دیزل بپردازیم. پایین بودن میزان کمپرس، می‌تواند مشکلات زیادی همچون کارکرد نامنظم موتور، بالا رفتن دما، تولید آلاینده بیش از حد و کاهش قدرت دستگاه را به دنبال داشته باشد. در صورت مشاهده علائم مورد نظر، حتما سعی کنید نسبت به تعمیر و رفع مشکل آن اقدام نمایید.

Email
LinkedIn
Twitter

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه درباره ماتماس با ما