Info@fusiongenset.com

عیب یابی دیزل ژنراتور و رفع خطاهای آن

فهرست مطالب
عیب یابی دیزل ژنراتور

عیب یابی دیزل ژنراتور

عیب یابی دیزل ژنراتور از چه مراحلی تشکیل شده است؟ اصلا ما چگونه می‌توانیم نسبت به بررسی مشکلات موجود در یک ژنراتور برق دیزلی اقدام نماییم؟ این دو سوال را می‌توان از جمله پرسش های رایجی در نظر گرفت که افراد هنگام کار با یک دیزل ژنراتور با آن مواجه می‌شوند. با توجه به اینکه در حال حاضر مدل های زیادی از این دستگاه در بازار موجود بوده و هر کدام از این مدل‌ها نیز با یک سری امکانات خاص در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند، بررسی وضعیت سلامتی و عیب یابی آن مسئله ای مهم به حساب می‌آید. در نظر داشته باشید که مدل های مختلف این دستگاه را نمی‌توان به راحتی عیب یابی نمود و در برخی از مواقع شما باید خدمات کارشناسان حرفه ای و تیم های سوم شخص فعال در این زمینه را به کار گیرید. به هر حال، برای بررسی وضعیت و عیب یابی دیزل ژنراتور خود در بهترین حالت ممکن، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

خطاها و خرابی های رایج در دیزل ژنراتور

برای عیب یابی ژنراتور دیزل، در ابتدا ما باید به سراغ خرابی های رایج آن برویم. خرابی های رایج در دیزل ژنراتور می‌توانند هر کدام از قسمت های مهم این دستگاه را تحت تاثیر خود قرار دهند. به عنوان مثال، گاهی اوقات دیزل ژنراتور به صورت ناگهانی خاموش می‌شود. در این شرایط نمی‌توان به صورت قطعی گفت که مشکل از کدام قسمت است و باید به سراغ بررسی های تخصصی بروید. ممکن است مخزن سوخت خالی شده باشد و شاید مشکل به موتور دیزلی دستگاه مربوط باشد. در ادامه به چند مورد از مهم ترین و رایج ترین خرابی های دیزل ژنراتور اشاره کرده‌ایم:

  • افزایش دمای ژنراتور هنگام کار
  • روشن نشدن دیزل ژنراتور
  • نیاز به زمان زیاد برای روشن شدن
  • کار کردن نامنظم دستگاه
  • کوبیدن موتور دستگاه
  • خروجی دود سیاه از دستگاه
  • ارور NOT ON AUTO
  • ناتوانی دیزل ژنراتور در تامین برق

طبیعتا هر کدام از این مشکلات به نحوی خاص روند استفاده از این دستگاه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند. در نتیجه، انتخاب بهترین راه حل برای این موارد، همواره نیاز های شما را رفع خواهد کرد.

عیب یابی خرابی های رایج دیزل ژنراتور
خطاهای دیزل ژنراتور

نحوه عیب یابی دیزل ژنراتور

با پشت سر گذاشتن مباحث اولیه، ما می‌توانیم به سراغ نحوه عیب یابی دیزل ژنراتور و رفع خطاهای آن برویم.

  • اگر ژنراتور شما نمی‌تواند برق محیط را به درستی تامین کند، باید وضعیت باتری و موتور آن را مورد بررسی قرار دهید. معمولا باتری یک دیزل‌ژنراتور چهار سال طول عمر مفید دارد و پس از آن با مشکل مواجه می‌شود. عیب یابی اصولی در این زمینه اهمیت زیادی خواهد داشت.
  • ارور NOT ON AUTO از جمله ارور هایی است که نشان دهنده قطعی بریکر دستگاه یا فعال شدن شاسی اضطراری می‌باشد. برای رفع این ارور شما باید آلارم را به صورت فیزیکی ریست نمایید.
  • نحوه عیب یابی دیزل ژنراتور اگر خروجی دود عجیب بود به چه صورت است؟ اگر به خروجی دود اگزوز نگاه کنید، متوجه می‌شوید که گاهی اوقات این خروجی سیاه رنگ است. در این شرایط شما باید پمپ را تنظیم نمایید و مطمئن شوید که سوخت زیادی وارد ژنراتور نمی‌شود. گاهی اوقات کثیفی فیلتر هوا یا محفظه احتراق هم می‌تواند این مشکل را ایجاد کند. در مرحله بعد شما می‌توانید انژکتور ها را بررسی کنید و مطمئن شوید که فرسوده نیستند.
  • نحوه عیب یابی دیزل ژنراتور هنگام کوبیدن موتور چیست؟ مشکل کوبیدن موتور از جمله مشکلات آزار دهنده ای است که می‌تواند سیستم های مختلفی را تحت تاثیر قرار دهد. لقی یاتاقان ها، ساییده شدن گژن پین، شکسته شدن رینگ ها و دوده گرفتن کف پیستون از جمله مهم ترین دلایل این مشکل به حساب می‌آیند. با استفاده از خدمات تعمیرکاران حرفه ای، شما به راحتی می‌توانید این مشکل را تحت کنترل در آورید.
  • اگر دیزل ژنراتور شما منظم کار نمی‌کند، باید به وضعیت اسبک های موتور نگاهی بیندازید. گاهی اوقات فیلتر گیری موتور این مشکل را حل می‌کند. جدا از این مسئله، خرابی پمپ سه گوش، شانه گاز پمپ انژکتور و لقی محور رگلاتور هم می‌توانند منجر به ایجاد این مشکل آزار دهنده شوند.
  • حتما شما هم از خود می پرسید که نحوه عیب یابی دیزل ژنراتور هنگام روشن نشدن چیست؟ در صورتی که دستگاه شما به سختی روشن می‌شود یا تحت هیچ شرایطی روشن نمی‌شود، باید وضعیت لوله های سوخت را بررسی کنید. اگر سطح گازوئیل کاهش پیدا نماید هم این مشکل خود را به نمایش می‌گذارد. هواگیری سه گوش و تعویض فیلتر گازوئیل دیزل ژنراتور هم در برخی از مواقع این مشکل را رفع می‌کنند.
  • در برخی از مواقع، خرابی دیزل ژنراتور به دمای آن مربوط است. همچون ماشین های عادی، ژنراتور های موجود در بازار هم با رادیاتور خنک می‌شوند. اگر واتر پمپ خراب شود یا اینکه سطح آب رادیاتور کاهش پیدا کند، شما با این مشکل برخورد خواهید کرد.

نگاهی بر جدول عیب یابی دیزل ژنراتور

در ادامه شما می‌توانید جدول عیب یابی دیزل ژنراتور مشاهده نمایید. در این جدول مهم ترین دلایل خرابی دیزل ژنراتور و بهترین راه حل برای رفع آنها ذکر شده اند.

خرابی های رایج
راه حل و عیب یابی
فزایش دمای دستگاه هنگام کار
بررسی آب رادیاتور، خرابی واتر پمپ و میزان سوخت تزریق شده در سیلندر ها
روشن نشدن دیزل ژنراتور
بررسی لوله های سوخت، سطح گازوئیل در باک و پمپ سه گوش. در برخی از مواقع سرویس کردن فیلتر هم مفید است.
نیاز به زمان زیاد برای روشن شدن
بررسی المنت های موجود در ژنراتور، تست کردن عملیات سوخت رسانی و مطمئن شدن از عدم گرفتگی لوله ها
کار کردن نامنظم
چک کردن خرابی پمپ سه گوش، بررسی محور رگولاتور، فنر های رگولاتور و سوزن انژکتور
کوبیدن موتور
بررسی رینگ ها، کف پیستون، دمای موتور و وضعیت روغن کاری در دل موتور
خروجی دود سیاه از دستگاه
کاهش میزان سوخت، بررسی وضعیت انژکتور ها و تمیز کردن فیلتر هوا یا محفظه احتراق
ارور NOT ON AUTO
بررسی بریکر دستگاه و وضعیت شاسی قطع اضطراری
ناتوانی دیزل ژنراتور در تامین برق
بررسی وضعیت باتری و سلامتی موتور دستگاه

البته که مشکلات دیگری نیز می‌تواند در یک دیزل ژنراتور ایجاد شود، ولی موارد معرفی شده از جمله مهم ترین ها هستند که روند عیب یابی و تعمیر نسخه های مختلف آن را تحت تاثیر خود قرار می‌دهند.

پیشنهاد مطالعه: چک لیست دیزل ژنراتور

رفع خطاهای دیزل ژنراتور
عیب یابی دیزل ژنراتور

سخن پایانی

همانطور که در این مطلب خواندید، روند عیب یابی دیزل ژنراتور و حل مشکلات آن می‌تواند در برخی از مواقع به مسئله پیچیده ای تبدیل شود. در اکثر مواقع، شما می‌توانید خودتان بدون استفاده از خدمات تیم های سوم شخص نسبت به بررسی و عیب یابی دستگاه اقدام نمایید. در هر حال اگر مشکلات موجود در آن خیلی شدید و آزار دهنده بود، باید به سراغ مراکز تعمیر دیزل ژنراتور بروید.

یک تیم تعمیر و عیب یابی دیزل ژنراتور حرفه ای نه تنها خدماتش را با تضمین در اختیار مشتریان قرار می‌دهد، بلکه تعرفه معقولانه ای را نیز برای آن در نظر می‌گیرد. از همین رو، بهتر است کمی وقت با ارزش خود را صرف یافتن بهترین تعمیر کاران و استفاده از خدمات آنها نمایید. این مسئله سلامتی و طول عمر دستگاه شما را چند برابر خواهد کرد. شرکت فیوژن پاور ژنراتور یکی از مراکز معتبر و مجرب در زمینه عیب یابی و تعمیر دیزل ژنراتور می‌باشد. در صورت نیاز می‌توانید با کارشناسان این شرکت تماس بگیرید.

Email
LinkedIn
Twitter

1 دیدگاه

  • مطلب عیب یابی دیزل ژنراتور و رفع خطاهاش خیلی خوبی بود و نکات کاربردی رو خیلی واضح توضیح دادین، به‌خصوص درباره مشکلات سوخت‌رسانی و خنک‌کننده. فقط یه سوال داشتم، وقتی ژنراتور توی بار زیاد کار می‌کنه و هی خاموش می‌شه، ممکنه دلیلش فقط گرفتگی فیلترها باشه یا باید سیستم روغن‌کاری رو هم چک کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه درباره ماتماس با ما